Gemeente Almere Haven

Promenade Almere Haven

Naamgeving, ontwerp logo en huisstijl. Ontwerp en bouw website. Ontwerp, opmaak en verzorging promotiemateriaal. Plattegrondvervaardiging, bewegwijzering en huisnummers |

Ons winkelgebied krijgt een nieuwe naam:
Promenade Almere-Haven.

Waar komen naam en logo vandaan?
Zuiderzeestadjes als Harderwijk en Kampen vormden de inspiratiebron voor de aanleg van het eerste stadsdeel van Almere. De bebouwing van ons dorp Almere-Haven aan het Gooimeer, omarmt een ruime binnenhaven. Met als blikvanger twee ronde torens die aan een middeleeuwse stadspoort herinneren. Deze torens markeren op aloude wijze de verbinding tussen de havenkom en het centrum van Haven. Een opvallende toevoeging die de oriëntatie bevordert.
Voor watersporters die vanaf het Gooimeer de havenkom naderen vormen ze bakens, die al van veraf zichtbaar zijn. Voor de wandelaars die vanuit het centrum naar de havenkom lopen is het duidelijk waar dijk en haven zich bevinden.

Promenade ~ Betekenis
1) Deel van een stad 2) Loopbaan 3) Scheepsdek 4) Voetgangersgebied 5) Wandeldek 6) Wandeling 7) Wandellaan 8) Wandelplaats 9) Wandelplein 10) Wandelstraat 11) Wandelweg 12) Winkelstraat voor voetgangers
Alle bovenstaande betekenissen voldoen aan ons dorp Almere-Haven. Wandelend over de boulevard langs de havenkom bereik je de stranden met de marina, loop je zo het winkelgebied in op weg naar de MARKT en BRINK.

Scroll naar boven